Direktlänk till inlägg 13 juli 2008

Obegåvad

Av Tant Tagg - 13 juli 2008 11:24


Nu är det fullt igen!

Fullt på Bageriet.

I Ankdammen är det fullt överallt.


Det är för mycket bilar överallt.

Det finns inte parkeringsplatser till alla. Maken kom hem i fredags, efter att ha handlat mat i Ankdammen och sa att han vägrade att åka runt och leta parkering igen. Nästa gång åker han till något av Samhällena och handlar efter jobbet.


I gårdagens lokalblaska kunde man läsa i ett reportage om den alltmer kaotiska parkeringssituationen i Ankdammen. Nu funderar Tekniska Förvaltningen på att man ska införa satelitparkeringar så som man gjort i en del andra turiststäder i Sverige. Man hade tänkt sig ett par parkeringar i utkanten av Ankdammen. Sedan skulle det gå lokalbussar var tionde till var trettionde minut, beroende på tiden på dygnet, in till Världsarvet.


I Världens Ände regerar Alliansen. Vid det förra valet fick Tekniska Nämnden en ny ordförande. Han var redan innan valsegern gruppledare i det borgerliga blocket i nämnden. Redan då var han också rätt ointresserad av kollektivtrafik. 

Det vet jag,med femton års erfarenhet som lobbyist.

Rent ut sagt, redan då hade han en korkad inställning till kollektivtrafikfrågor.


Han och hans alliansvänner har under året som gått dragit ner på kollektivtrafiken.

Det handlar om att spara.

De har tagit bort turer som de anser att det inte finns något behov av.


Tekniska nämndens ordförande har samma politiska färg som Maud. Hon som brandtalade sig varm om klimatfrågor i Almedalen i veckan som gick. Bl.a talade hon om att kollektivtrafikåkandet skulle gynnas. Arbetsgivare skulle t.ex få göra avdrag för att deras anställda skulle kunna få subventioner att kunna åka kollektivt till jobbet.


Frågan är hur den centerpartistiske ordföranden i Världens Ände har tänkt sig att få ihop det där, längre fram när partikamraterna kommer att proklamera bussåkande i Sverige?


När det gäller satelitparkeringar skulle det inte vara överraskande med ett korkat uttalande från honom i stil med att det räcker med att bussar från satelitparkeringarna inte går oftare än var trettionde minut, för något annat behov finns det inte.


Då skulle de flesta fortsätta att leta parkeringsplats i Ankdammen, tippar jag.

 
ANNONS
 
Lena Petersson

Lena Petersson

13 juli 2008 19:11

Det är ju redan svårt att ta sig över obevakade övergångsställen tycker jag, hur svårt ska det då inte bli om alla åker och letar parkeringar också är sura?

http://blogg.passagen.se/ladyblac

 
Frump

Frump

14 juli 2008 12:31

Politiker pratar så mycket skit (ursäkta ordvalet), att man kan undra vad dom har i knoppen...

I alla fall, ha en riktigt bra dag!

http://Frump.bloggagratis.se

 
Filifjonkan hemma nu

Filifjonkan hemma nu

15 juli 2008 04:32

Godmorgon tant Tagg och Sören katt. Så var semestern slut nu då och vardagen är här. Så skön bakgrund du har på bloggen nu vita rosor,,Tänker på den gamla låten Vita rosor från Athen. Minns du den? Hur som helst så hoppas jag ni haft det bra där neråt 2benta so 4benta samt att ni sluppit simhud mellan tårna för det var hemskt så det regnar nuförtiden.

http://filifjonkan-se

 
Hannele undrar

Hannele undrar

19 juli 2008 22:11

Cykla istället?

http://hannelesparadis.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Tagg - 24 december 2008 11:58

  Nu firar vi jul igen, precis som alla andra år. Anders slaskade och jul braskar således i Världens Ände. Året rullar på. Snart är det slut och ett nytt kommer om en vecka.   På Tant Taggs biddlagbok finns vi alla, precis som i Kalle Anka på TV   Me...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:20

  För den som vill veta vad en tant har för sig, rekomenderar jag att besöka Tant Taggs bilddagbok.   Kommentera gärna i bilddagboken! Du behöver inte vara inloggad för en kommentar. Somliga tycker att det är svårt att navigera och handskas med bildd...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:13

  Rösta gärna i omröstningen!

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:05

  Jag tänker inte lägga ner bloggen. Men jag har skrivit den i snart två år. Hur uppskattad den än må vara, är det svårt att hålla stilen.   Därför blir det SÄNDNINGSUPPEHÅLL ett tag framöver.   Jag tänker återkomma. Men då ska bloggen ha en annan i...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 09:58

  Allt upprepar sig. På ett mer eller mindre återkommande sätt. Allt går i cykler, liksom.   Politikerna i Världen Ände fattar återigen samma korkade beslut. Regeringen säger samma saker varje dag. Världspolitiken upprepar sig. Orättvisorna upprepar...

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tant Tagg - ett tantliv med Blogkeen
Följ Tant Tagg - ett tantliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se