Direktlänk till inlägg 24 maj 2007

Simpelt

Av Tant Tagg - 24 maj 2007 19:44

Nu blommar syrenerna i Byn.

Ja, i hela Världens Ände. Faktum är  att syrener är typisk för Världens Ände. Men det är det ingen som pratar så mycket om.

Här växer det annars mest rariteter som gräs överallt. Det som betecknas som rar växt i floran hittas fältvis.  Ett fält med pukvete, eller en backe täckt med orkidéer eller vätar med fjälltätört och blodtopp imponerar inte. Skogsliljan växer som liljekonvaljer i massförekomst. Liljekonvajer växer i megaförekomst. Jag vet var du kan se guckusko på en massa ställen. I vår trädgård växer ramslök. Som barn på fastlandet, åkte jag med mamma och pappa på botanisk utflykt 30 mil tur och retur för att titta på rariteten. I byn är den ett ogräs. Du snubblar över vejden som växer här och var på stränderna.  Man blir liksom lite blasé.

Syrener är ju inga vilda buskar precis, men här rymmer de tama syrenerna ut i skogen. Syrener finns överallt. Tycks överleva det mesta och behöver ingenting för att fortleva. En karaktärsväxt kan man säga.

Inte lanseras syrenen i Världens Ände, som typisk, enastående och speciell. Som trädgårdsflykting och Världens Ändes i särklass vanligaste buske, både i Ankdammen och på landet, räknas den inte. Det är ljuvligt när den blommar. Det borde vara en turistattraktion.

Fläder och oxel är de två andra karaktärsväxterna i Världens Ände. Inga märkvärdigheter. De är inte ens ovanliga. Men ack så underbara. De vita undersidorna på oxlarnas blad gör sig osedvanligt bra till all sten som finns i Världens Ände. Oxeln är Världens Ändes eget olivträd. Fläderns knotiga stammar och förmåga att växa i sten gör den också till en anspråkslös och fascinerande växt. Inga märkvärdigheter här heller. 

Min devis less can be more är gångbar igen.

Jag undrar vad Carl skulle ha sagt?


 
ANNONS
 
Ingen bild

Fru Fundersam

24 maj 2007 22:19

Härligt! Vad vackra de är.
Här är syrenerna också precis på gång att slå ut. Men det dröjer bra länge innan det är dags för flädern ...
Oxel har vi ingen. Kanske vore något. Undrar om de växer så långt norrut. Måste kolla ....

 
Märtagreta

Märtagreta

26 maj 2007 10:15

Ja, men nog talas det om, tog med mig tanterna igår på en blomsterodyssé, och vi suckade, och stönade "åh, oh, jösses" vid varje syrenbuske, rapsfälten tog musten ur oss med sin skönhet. Vi bor i paradiset, så är det bara!

http://www.islanddragon.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Tagg - 24 december 2008 11:58

  Nu firar vi jul igen, precis som alla andra år. Anders slaskade och jul braskar således i Världens Ände. Året rullar på. Snart är det slut och ett nytt kommer om en vecka.   På Tant Taggs biddlagbok finns vi alla, precis som i Kalle Anka på TV   Me...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:20

  För den som vill veta vad en tant har för sig, rekomenderar jag att besöka Tant Taggs bilddagbok.   Kommentera gärna i bilddagboken! Du behöver inte vara inloggad för en kommentar. Somliga tycker att det är svårt att navigera och handskas med bildd...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:13

  Rösta gärna i omröstningen!

Av Tant Tagg - 22 september 2008 10:05

  Jag tänker inte lägga ner bloggen. Men jag har skrivit den i snart två år. Hur uppskattad den än må vara, är det svårt att hålla stilen.   Därför blir det SÄNDNINGSUPPEHÅLL ett tag framöver.   Jag tänker återkomma. Men då ska bloggen ha en annan i...

Av Tant Tagg - 22 september 2008 09:58

  Allt upprepar sig. På ett mer eller mindre återkommande sätt. Allt går i cykler, liksom.   Politikerna i Världen Ände fattar återigen samma korkade beslut. Regeringen säger samma saker varje dag. Världspolitiken upprepar sig. Orättvisorna upprepar...

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tant Tagg - ett tantliv med Blogkeen
Följ Tant Tagg - ett tantliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se