Alla inlägg under april 2007

Av Tant Tagg - 27 april 2007 21:48

Maken är uppfödd på Kalvex och saltsten som alla andra barn i Världens Ände som växte upp på landet  på 50-talet. Ja, det var katterna också, mer eller mindre. De fick klara sig på Kalvex och möss. Eller råttor som man säger i Världens Ände om möss. Makens pappa hade grisar. Grisarna fick mjöl och vatten. Han var arrendator på halvtid och arbetade den andra halvan som eldare på militärförläggning i Ankdammen. Han hade säkert kunnat ta hem skulor och matrester till grisarna från militärernas matsal, men det gjorde han inte. Mjöl och vatten skulle grisarna ha. Det var bättre. Min svärfar trivdes med att jobba med grisar. Själv har jag  kliat grisar bakom öronen tillsammans med svärfar många år senare och hört honom säga hur intelligenta, sällskapliga och begåvade djur grisar är. Flykten från livet på landet i Sverige nådde även Världens Ände. När makens familj tillsist gav upp grisarna och flyttade till Ankdammen på 60-talet, tog en annan arrendator över. Han däremot matade sina grisar med skulor och matrester. Dessutom brukade han köra runt med grisar i baksätet på bilen ibland. Lösa. En gång hade tog han upp två liftare. De avböjde liften, när det öppnat bakdörrarna och såg att det satt ett par grisar i baksätet. När han berättade det för svärfar kunde mannen inte alls begripa varför de inte ville åka med. 

- De ville ju ha lift, ju.

50- och 60-talet var en aningslös och oskuldsfull tid då barn kunde leva på Kalvex och saltsten utan att barnavårdsmyndigheterna grep in och folk kunde åka runt med några av sina grisar lösa i baksätet på bilen.

Av Tant Tagg - 27 april 2007 21:39

Två dagars värme har nästan fått syrenerna att få blad utanför vårt hus. Är detta ett listigt trick från Gud som försöker att inbilla oss att det är vår nu? Här i Världens Ände ska det vara sju starurar innan det blir vår på riktigt. Det betyder sju aprilväder. Det har det inte varit. Undrar om aprilvädret kommer i maj. 

Av Tant Tagg - 27 april 2007 11:56

Tyst är det överallt när elen är borta. Det är nyttigt.

Av Tant Tagg - 27 april 2007 08:51

Om exakt nio minuter ska det lokala elbolaget ha ett planerat driftsstopp på nätet i en timme för underhåll. Då blir vi utan el i en timme. Jag undrar vad jag ska ta mig för då? Det är skrämmande att inse att nästan allt som jag gör har med el att göra. Jag kommer inte ens att ha något vatten eftersom det kommer att vara strömavbrott i pumphuset borta vid vattentäkten också. Vilken skräck!


Av Tant Tagg - 27 april 2007 08:45

I natt har Klas, katten alltså, vistats ute. Trots att han är en avdankad kung har han varit ute hela natten. Han verkar rätt nöjd och belåten när maken ställde in honom i min säng i morse. Ställde var rätta ordet. Får han gå själv in genom sovrumsdörren brölar han så vansinnigt, just när han passerar tröskeln. Det är det ingen som står ut med. Dessutom vaknar jag. Idag var jag visserligen redan vaken. Så är det att leva med en senil katt.

Av Tant Tagg - 26 april 2007 18:38

Jag har gjort motsvarigheten till att harva mina rabatter, där jag ska så frön om någon vecka. Nu ska jorden få ligga där och bli varm.

Av Tant Tagg - 26 april 2007 13:05

Badtanterna och jag hade som vanligt problem med att få på oss våra bh:ar på våra varma fuktiga kroppar efter vattengympan i går. De flesta av oss har inte tillräckligt långa armar för att sätta på oss bh:n framifrån och knäppa hyskorna därbak. Dessutom ska en välsittande bh sitta åt hårt vilket innebär att man samtidigt då måste dra ut lite när man ska få i hop den. Det är knepigt. Nej, vi knäpper hyskorna framifrån och sedan vrider vi runt våra bh:ar så kuporna kommer fram. Så kryper vi i axelbanden och böjer oss framåt och låter brösten trilla på plats. När man är varm och fuktig efter ett pass  med vattengympa i en varm bassäng är det mer eller mindre hopplöst att dra runt bh:n utan att sträcka ryggmusklerna eller göra sönder bh:n. Den sitter fast. Möjligen går det med 2 cm i taget. Då uppstod frågan i omklädningsrummet: Varför i hela fridens namn knäpper man bh:n bak? Finns det något praktiskt skäl till det? Nej, ammningsbh:ar knäpps ju fram! Finns det något estetiskt skäl till det? Nej, bh:n borde ju sitta snyggare i ryggen då ! Så varför knäpps den då bak?

Av Tant Tagg - 25 april 2007 13:10

I Ankdammen lyser solen. Våren är ett faktum och här har den kommet bra mycket längre än i Byn. Det finns folk som tror att det är sommar och är klädda i slip-in-sandaler, shorts och t-shirt medan andra har läderstövlar occh vinterjacka. Strandskatorna har invaderat Ankdammen och skriker och lever rövare överallt. Nu har de just parat sig och snart ska de försvara sina boplatser. Då skriker dom ännu högre. Folk har börjat flytta ut på uteserveringarna och på de chica ställena sitter det unga kvinnor med jättelika solglasögon och stora örhängen och ser betydelsefulla ut. Sakta med säkert börjar Andammen att förbereda sig för det som komma skall.

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards